So You Think You Can Ace This Election Quiz?

Categories: The Insider

The midterm elections are only days away. But how much do you know about our electoral system? Test your knowledge of U.S. elections with our election quiz below. Who knows, you may learn a thing or two. So get your pen and paper ready.

Ready, set, go!

1. The National Registration Day, which has been celebrated every year since 2012, is a campaign that encourages Americans to register to vote. When is it held?

a. The fourth Tuesday of September

b. The second Tuesday of October

c. The fourth Tuesday of October

2. How many people registered to vote on the National Registration Day in 2018? Hint: It was a record high.

a. 800,000

b. 900,000

c. 1 million

3. There are 435 seats in the House of Representatives. Why hasn’t the number changed since 1913?

a. Because the number of the population hasn’t met a new threshold

b. Because the number is set by the Constitution

c. Because the Permanent Apportionment Act of 1929 set the number in stone

4. In the 2018 midterm elections, how many House and Senate seats are up for re-election?

a. 30 Senate seats and half of the 435 House seats

b. 32 Senate seats and one third of the 435 House seats

c. 35 Senate seats and all 435 House seats

5. How old do you need to be to legally vote?

a. 16

b. 18

c. 20

6. The women’s suffrage movement led to the 19th Amendment giving women the right to vote. When was the amendment adopted?

a. 1920

b. 1921

c. 1922

7. If no presidential candidate receives a majority of votes from the Electoral College, what group decides who will be president?

a. The Supreme Court

b. The House of Representatives

c. The Senate

8. How many states offer same day voter registration on Election Day?

a. 15 states plus District of Columbia

b. 18 states plus District of Columbia

c. 20 states plus District of Columbia

9. As of 2018, how many states have laws requesting or requiring voters to show some form of identification at the polls?

a. 15

b. 26

c. 34

10. Voter identification laws is a form of voter suppression because not everyone has access to photo IDs. Who do these laws hurt the most?

a. Residents with low income

b. Minorities

c. The elderly

d. All of the above

Answers:

1. C

2. A

3. C

4. C

5. B

6. A

7. B

8. A

9. C

10. D


Join AFGE Today

BECOME A MEMBER

Vote 2018

Fight Back the EOs

AFGE Events

Event Calendar is for Members Only. Please Log In to see our calendar of events.

LOG IN!

SUBSCRIBE Latest news & info